Grybų Marinavimas: Paprastas Receptas Žiemai

Grybų Marinavimas: Paprastas Receptas Žiemai

Grybų sezonas Lietuvoje prasideda anksti, ir daugelis jau skuba į miškus, kai po lietingų dienų pasirodo raudonviršiai ir baravykai. Lygiai kaip ir gamta, mes taip pat turime prisitaikyti prie šio sezono ir pasiruošti šviežiam miško derliui.

Raudonviršis, kurio naudingos maistinės savybės ir tvirta tekstūra yra žinomos, kartu su baravyku sudaro puikų derinį. Tačiau svarbu atsiminti, kad grybus, nors ir sveikus, reikėtų valgyti saikingai, kadangi jie gali būti sunkiai virškinami.

Po skanių pietų su šviežiais grybais, laikas pagalvoti apie atsargų ruošimą žiemai. Receptas, kuris bus aprašytas toliau, puikiai tinka marinavimui, o tinkamai paruošti grybai puikiai papuoš jūsų Kalėdų stalą.

Marinavimo Procesas

Marinavimui svarbiausia yra sterilūs indai. Pateikiame paprastą receptą, kurį nesunku paruošti:

  • 1 litras vandens
  • 50 ml acto (9 proc.)
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1.5 šaukšto druskos
  • Lauro lapų
  • Juodųjų pipirų

Vandenį su cukrumi, druska ir prieskoniais užvirinkite, tuomet supilkite actą ir pavirinkite dar porą minučių. Į šį marinato mišinį suberkite jau apvirtus grybus ir pavirkite apie 5-7 minutes.

Grybų Paruošimas

Karštus grybus supilkite į sterilizuotus stiklainius ir greitai užsukite dangteliais. Stiklainius apverskite, apvyniokite šiltu rankšluosčiu, kad atvėstų. Laikykite vėsioje vietoje.

Nepamirškite, kad seni grybai neturėtų patekti į jūsų krepšelį. Senstantys grybai gali kaupti medžiagas, kurios nėra tinkamos maistui.

Dabar, kai žinote, kaip paruošti marinuotus grybus, galite drąsiai keliauti į mišką ir mėgautis ne tik grybavimu, bet ir gardžiais patiekalais, kuriuos galėsite gaminti visą žiemą.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *